fbpx

Follow Us:

In september 2019 maakte ik een belangrijk besluit waardoor ik nu volledig van mijn bedrijf kan leven

Mijn naam is Selma en ik ben sinds 1 april 2016 eigenaar van Coachingspraktijk van Noije. Dat betekent dat ik al een aantal jaren meedraai als ondernemer.

 

In oktober 2020 ging ik uit loondienst, omdat ik volledig van mijn bedrijf kon leven.

 

Maar dat is niet altijd zo geweest.

 

De eerste drie jaar van mijn onderneming zette ik in totaal 3000,- om. Dat betekent dat ik gemiddeld 1000,- per jaar omzette. Daar kun je natuurlijk niet van leven.

 

Ik maakte in die eerste drie jaar van mijn onderneming een hele grote fout.

Dit is een fout die ik bij alle ondernemers zie die geen bedrijf hebben waar ze van kunnen leven.

 

Ik richtte me namelijk alleen maar op de strategie. Ik las veel gratis ebooks en volgde veel gratis webinars. Ik investeerde in 2017 zelfs in een ondernemer die me vooral opdrachten gaf op strategiegebied.

 

Niets leek voor mij te werken.

 

Ook probeerde ik een bepaalde strategie maar heel kort uit. Te kort om het écht te kunnen laten werken. Ik miste focus en schoot met losse flodders. De omzet die ik draaide, voelde als toeval.

Ik heb niet gefaald. Ik heb alleen tienduizend manieren gevonden die niet werken.

– Thomas Edison

Ik deed zo hard mijn best. Ik stopte veel tijd, energie, bloed, zweet en tranen in mijn bedrijf, maar niets leek te werken. Ik voelde me gefrustreerd en verdrietig.

 

Ik voelde namelijk diep van binnen dat dit was wat ik te doen had, maar het kwam maar niet van de grond.

 

Totdat ik in september 2019 besloot het anders te gaan doen. Ik bedacht me dat alleen focus op strategie me niet verder hielp. Ik wilde vanaf nu serieus in mezelf als ondernemer investeren (zie voor mijn investeringen de afbeelding). Ik wilde iemand die me ging coachen op mindset. En zo kwam ik uit bij spiritueel businesscoach Kim Rietvink.

Mijn ondernemersinvesteringen

Kim wist de juiste punten te bespreken, de juiste belemmerende gedachten en overtuigingen boven te halen en te transformeren en me de juiste schop onder mijn kont te geven.

Zij hielp mij op mindset- en energiegebied en coachte mij om in mijn grootsheid te stappen, mijn plek te pakken en te claimen en de wereld te laten zien dat ik er ook ben.

 

Door de coaching van Kim liet ik oude (gedachte)patronen los en kon ik vol voor mijn bedrijf gaan.

Daardoor kon ik in oktober 2020 met mijn baan in loondienst stoppen en volledig van mijn bedrijf leven.

 

Vervolgens koos ik ervoor om me ook nog te laten coachen door Tineke Zwart. Ook zij combineert mindsetwerk met strategie. Ik coach voor Tineke vanwege deze combinatie én omdat zij echt steengoed is in het toepassen van de juiste strategie.

 

Door de coaching bij Tineke

ben ik nog beter geworden in het inzetten van de juiste strategie die bij mij (en mijn klanten) past.
Volg altijd je gevoel. Dat is wanneer de meest wijze beslissingen worden genomen

– Oprah Winfrey

En nu…?

 

Nu heb ik de switch gemaakt van het coachen van vrouwen in leidinggevende functies die het idee hebben dat ze niet geschikt zijn voor de functie naar het coachen van andere coaches en trainers die hun bedrijf willen laten groeien.

 

En nog elke maand groeit mijn aantal klanten en mijn omzet en blijf ik groeien en bijleren als ondernemer.

 

Ik kan me nu heel goed focussen op de strategie die voor mij werkt en die bij mij past. Ik verbeter mijn strategie keer op keer, blijf in mezelf investeren en bovenal…

Ik doe nu elke dag wat ik het allerliefste doe, bepaal mijn eigen (werk)tijden en werkzaamheden en ik bepaal mijn eigen regels.

 

Dat is de vrijheid die ik nu ervaar en die ik nooit meer af wil geven.

 

Ik ben een succesvolle ondernemer die volledig leeft van haar bedrijf en haar leven leeft op haar eigen voorwaarden. En dat terwijl ik uit een ‘doodgewoon’ gezin kom met een oudere zus, mijn ouders gescheiden zijn en allebei al 40 jaar bij dezelfde werkgever werken/gewerkt hebben.

 

Het ondernemen heb ik dus niet van hen geleerd en toch is het mij gelukt.

Dat is goed nieuws voor jou, want… Als ik het kan, kan jij het ook.

Ondernemen is een kwestie van de juiste dingen leren. De juiste coach inschakelen en je focussen op de juiste (ondernemers)mindset.

En daar kan ik jou bij helpen. Ik wil je de frustratie van het begin besparen, waarin je nog zoekende bent naar wat bij je past en wat voor je werkt. De frustratie van wel verder willen, maar niet verder kunnen, omdat er onbewust nog een gedachte/overtuiging in de weg zit.

 

Ik wil je dit allemaal besparen en

ik wil je graag de liefdevolle schop onder de kont geven die mij ook zo onwijs heeft geholpen.

 

Ik geloof namelijk tot in mijn tenen dat ik de wereld een stuk mooier maak door vrouwen te coachen in het laten groeien van hun bedrijf, zodat ze hier volledig van kunnen leven, elke dag opnieuw doen waar ze werkelijk blij van worden en hun mooie licht laten schijnen op deze aarde.

 

We hebben namelijk vrouwelijke ondernemers nodig, die iemands leven of bedrijf transformeren.

Daardoor maken we de transitie van een rationele, op angst gebaseerde wereld naar een liefdevolle, op vertrouwen gebaseerde wereld.
May your choices reflect your hopes, not your fears

– Nelson Mandela

Doe jij mee?

 

Zo ja, dan is het nu jouw beurt. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. Wat is jouw verhaal? Wat heeft je getriggerd om mijn hele verhaal te lezen?

 

Ik ben oprecht benieuwd naar jou. Waar droom je van? Wat staat er tussen jouw huidige situatie en jouw droom in?

 

Deel het hieronder met me door het formulier in te vullen en ik reageer op werkdagen binnen 48 uur op je bericht.