Ik wil staan waarvoor ik sta, voor wie ik ben, wat ik wil

Ik wil staan waarvoor ik sta, voor wie ik ben, wat ik wil. Hoe zou dat voor jou zijn als jij dat zou doen? Hoe zou dat voor jou voelen als jij dat zou doen? Hoe zou dat voor jou voelen als iedereen om jou heen dat zou accepteren of in ieder geval dat jij je niets aantrekt van de mening van anderen? En dus dat jij kunt zijn wie je werkelijk bent?

Hoe doe je dat toch? Veel mensen zeggen dat ze graag zichzelf zouden zijn, maar dat ze bang zijn voor de mening van anderen. Ze zeggen dat ze zich laten beïnvloeden door anderen en dat ze daardoor niet zeggen en doen wat ze eigenlijk zouden willen.

Sommige mensen willen dat anderen veranderen, want dan zouden zij echt zichzelf kunnen zijn. Ik geloof hier niet in. Al zouden de mensen om hen heen hen volledig accepteren, dan nog zouden zij het gevoel hebben dat ze niet zichzelf kunnen zijn. Anderen kunnen jou namelijk pas raken als jij dat laat gebeuren en als ze iets raken in jou waar je zelf onzeker over bent bijvoorbeeld. Als jij namelijk zeker bent van jezelf en wat jij wilt, dan maakt het totaal niet uit wat anderen zeggen, denken of vinden. Dan ga jij ervoor, ongeacht allerlei omstandigheden.

Ik vind het jammer als mensen het buiten zichzelf leggen, omdat je daarmee de kracht bij jezelf weghaalt. Daarmee haal je jezelf naar beneden en kun je het inderdaad ook niet veranderen, omdat je het bij een ander legt. Daarmee doe je afbreuk aan jezelf. Doe dat dus, uit liefde voor jezelf, niet. Vraag je juist af, wat maakt dat dit mij zo raakt? Wat in mij zorgt ervoor dat dit mij raakt? Wat wil mij dit vertellen? Hoe kan ik dit voor mezelf veranderen, zodat ik hierin wel zeker ben van mezelf?

Telkens als je dus merkt dat iets wat een ander doet, zegt of vindt jou raakt, stel je jezelf deze vragen. Schrijf ze voor jezelf op. Daarmee creëer je bewustwording en vanuit daar kun je het veranderen.

Jij bent het namelijk 10.000% waard om goed voor jezelf te zorgen en jouw eigen verantwoordelijkheid te nemen. Als je dat doet, dan verandert jouw wereld.

Zet deze eerste stappen door het gratis ebook “Leef vanuit jouw hart in 10 stappen” te downloaden.