Zie je wel, het werkt niet

Zie je wel, het werkt niet. Zie je wel, dat werkt niet voor mij. Zie je wel, dat kan ik niet. Zie je wel, anderen kunnen dat beter. Zie je wel…

Wat heb ik dat vaak gedacht. Zie je wel, het werkt niet. Wat maakte ik mezelf daardoor klein en wat legde ik de verantwoordelijkheid daarmee toch echt bij de ander of bij het universum of bij wat dan ook… Dat was zoooo jammer. De verantwoordelijkheid uit handen geven, is het slechtste wat je kunt doen. Daarmee ga je het namelijk niet veranderen. Daarmee geef je alles uit handen en geef je ook de mogelijkheid om het te veranderen uit handen. Ik vond dat wel makkelijk, want dan was het niet mijn schuld dat ik niet de dingen deed die ik graag wilde en dan kon ik ook niet falen. Het was immers toch niet voor mij weggelegd. Dat vond ik wel ‘makkelijk’.

Ohhh, wat heb ik mezelf daar tekort mee gedaan. Herken jij dat bij jezelf, dat je regelmatig denkt ‘Zie je wel, dat werkt toch niet (voor mij)?’ Dat is echt heel jammer. En ik snap absoluut dat je dat doet. We zijn allemaal namelijk geconditioneerd/geprogrammeerd door overtuigingen die wij hebben, gedachten die we heel veel tegen onszelf zeggen. Doordat we dat geleerd hebben vanuit onze opvoeding, vanuit eerdere ervaringen, van andere belangrijke figuren in ons leven toen we kinderen waren, is het nog niet altijd makkelijk om het anders te doen.

Hoe kun je het dan wel anders doen om ervoor te zorgen dat jij wel die dingen kan doen waar je echt blij van wordt? Allereerst door je er van bewust te worden dat je dit tegen jezelf zegt. En door je er bewust van te worden wat precies je tegen jezelf zegt. Word je daar eerst bewust van, dan kun je daar mee aan de slag gaan.

En als je je daar bewust van bent, dan ontstaat er ruimte om het anders te gaan doen. En om te ontdekken hoe je het dan anders kunt doen, raad ik je aan om mijn gratis ebook “Leef vanuit jouw hart in 10 stappen” te downloaden. Dan heb je hele concrete tips hoe je dat kan doen en dan neem ik je stap voor stap mee.