Ik laat me leiden door prestaties

Ik laat me leiden door prestaties. Herken je dat? Dat je iets moet presteren, iets moet doen, en dat het dan pas goed als? Als je maar veel gedaan en bereikt hebt, dan is het pas goed. Heb jij dat ook?

Ooooo…. Ik echt wel… dat heb ik heel erg gehad en nog steeds kan ik in die valkuil van mezelf trappen. Dan moet ik meer geld verdienen, dan moet ik meer zichtbaar zijn op social media, dan moet ik nog een training of cursus volgen om beter te worden, zowel zakelijk als privé, dan moet ik meer tijd besteden aan mijn relatie, vrienden en familie….. en zo verder. Heb jij dat ook?

Wat doe ik als ik in zo’n bui zit? Dan haal ik mezelf naar beneden. Dan denk ik in tekort. Dan denk ik vanuit angst, angst dat ik het niet goed doe. Dan vergeet ik alles wat ik al wel goed doe en dan vergeet ik alles wat ik al wel bereikt heb. Begrijp me niet verkeerd, actie, dingen doen, doelen bereiken, presteren, dat is helemaal prima en helemaal goed. Alleen, als je er druk achter zet, dan is het niet goed, want dan doe je het vanuit een negatief gevoel, een negatieve emotie. En dat is jammer. Daardoor bereik je juist vaak het tegenovergesteld.

Wat doe ik op zo’n moment dat ik in dat negatieve denken, in dat vele doen zit? Dat zijn verschillende dingen. Ik doe ze niet allemaal tegelijk. Ik vraag mezelf op zo’n moment waar ik behoefte aan heb en de ene keer is dat het één en de andere keer het ander. Meestal is het iets van het onderstaande:

  • Alles opschrijven wat er in me opkomt
  • Mediteren
  • Een inspirerende podcast luisteren (op dit moment is dat veelal wat te maken heeft met de Law of attraction)
  • Affirmeren
  • Tegen mezelf zeggen wat ik wél wil
  • Een inspirerend boek lezen (ook Law of attraction)

Wat ik bijvoorbeeld heb ontdekt door schrijven, is dat ik mezelf identificeer met een hardwerkende vrouw. En dat ik alleen met hard werken heel veel kan bereiken. Gelukkig wordt er voor mij zorgt en betekent dat, dat ik het juiste op mijn pad krijg, dat ik op mijn pad krijg wat ik nodig heb. En dat is op dit moment me verdiepen in de Law of attraction en dat toepassen.

Ik hoop je met deze mail te inspireren en te motiveren om voor jou te kijken waar je op zo’n moment behoefte aan hebt, op het moment dat je negatief denkt en negatieve gevoelens hebt. Vraag jezelf af ‘Wat heb ik behoefte aan?’ en ga dat doen, zonder uitzondering.

Voel je de behoefte om hier mee verder te gaan? Vraag dan nu mijn gratis ebook “Leef vanuit je hart in 10 stappen” aan en ga ermee aan de slag.