Ik heb het gevoel dat ik mezelf tegenhoud

Ik heb het gevoel dat ik mezelf tegenhoud. Dat gevoel heb ik zo ontzettend vaak gehad. Dat ik mezelf zo ontzettend tegenhield, doordat allerlei negatieve gedachten, doemscenario’s die ik bedacht en het gebrek aan zelfvertrouwen dat ik voelde.

Dat gevoel van mezelf tegenhouden, gaf mij zo ontzettend veel frustratie, omdat ik niet wist hoe ik dit kon veranderen. En door die frustratie voelde ik me nog rotter en daardoor voelde ik nog meer frustratie, en zo verder. Zo zette ik mezelf nog meer vast in een situatie waar ik niet blij van werd.

Het heeft me zo ontzettend veel tijd, moeite en energie gekost om hieruit te breken. Ik dacht namelijk eerst dat ik het zelf moest en kon doen. Dat lukte ook wel, maar duurde dus zo ontzettend lang. Pas op het moment dat ik het echt niet meer zo wilde, zette ik de stap om geld uit te geven om hieruit te komen. Ik heb geld uitgegeven aan training op het gebied van NLP, businesscoaching, persoonlijke coaching, familieopstellingen, noem het maar op. Doordat ik eindelijk die stap durfde te zetten, kon ik dit patroon doorbreken.

Nu voel ik dat ik het waard ben om geld in te investeren. Ik voel nu dat ik goed genoeg ben. Ik voel nu zelfvertrouwen en ik zet stappen, stappen om me goed te voelen, stappen om mijn bedrijf nog verder te laten groeien. Waarom vertel ik je dit? Omdat ik weet en vaak hoor dat mijn coachees in eerste instantie het zichzelf niet waard vinden om te investeren, om geld aan zichzelf, aan coaching, uit te geven, terwijl ze zelf niet kunnen ontdekken hoe ze hieruit kunnen komen. Soms heb je het nodig dat iemand even met je meewandelt, om daarna weer zelf verder te kunnen. Die groei zal dan nog groter en nog sneller gaan.

Wat kun jij nu als eerste doen? Stel jezelf eens voor dat je morgen wakker zou worden en er heeft een wonder plaats gevonden. Ineens is jouw leven helemaal en totaal zoals jij het zelf wilt. Hoe ziet jouw leven er dan uit? Wat voel je dan? Wat doe je dan? En wat denk je dan, nu jouw leven precies is zoals jij het wilt? En wat is jouw eerste stap om dat waar te maken?

Zet nu die eerste stap en je bent alweer een hele stap dichter bij hoe jij het graag wilt.