Verwachtingen, wat een lastige dingen zijn dat

Verwachtingen, iedereen heeft ze. Iedereen verwacht iets van een bepaalde situatie of van een bepaald persoon. Misschien ben je je er niet altijd bewust van, behalve als er niet aan verwachtingen voldaan wordt.

Wist je dat verwachtingen altijd, ja ik zeg nu echt altijd, de boosdoeners zijn van teleurstellingen? Ik durf zelfs te stellen dat verwachtingen zorgen voor teleurstellingen en als er geen verwachtingen zijn, er geen teleurstellingen kunnen zijn.

Als je bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek hebt en je verwacht dat je aangenomen wordt en dat gebeurt niet, dan voel je een hele grote teleurstelling. Als je niet verwacht dat je aangenomen wordt, dan voel je lang niet zo’n grote teleurstelling. Begrijp me niet verkeerd, verwachting is nog iets anders dan hoop. Hoop is belangrijk, want dat maakt ook dat je je ergens voor inzet. Verwachtingen helpen je echter niet. Verwachtingen maken je inflexibel. Als je namelijk iets op een bepaalde manier verwacht, dan sta je niet meer open voor andere zaken. Dan sta je zo ingesteld op die verwachte uitkomst, terwijl een andere uitkomst misschien juist beter voor je zou zijn. Dat zie je dan echter niet, omdat je een bepaalde verwachting hebt.

Ook kan het zijn dat je bepaalde verwachtingen hebt van mensen of dat mensen bepaalde verwachtingen van jou hebben. Dat is helemaal lastig, want wat een ander zegt of doet, heb je niet in de hand. Daardoor kan die persoon jou alleen maar teleurstellen of jij hem/haar, omdat er niet aan de verwachtingen voldaan wordt. Daar ontstaan ook vaak ruzies over.

Moraal van dit verhaal… achterhaal wat jouw verwachtingen zijn, ontdek waarom jij die verwachtingen hebt en laat ze los. Sta open voor alle mogelijkheden en zie wat er gebeurt. Er gaat een wereld voor je open. Een wereld vol rust, vertrouwen en veel meer energie.

En wil je nog verder stappen zetten voor meer rust, vertrouwen en energie? Vraag dan nu het gratis ebook “Leef vanuit je hart in 10 stappen” aan en ga direct aan de slag.