Het kan altijd beter, toch?

Onder het mom van: “Het kan altijd beter”, was ik nooit tevreden en ging ik maar door en door en door, omdat het nooit goed genoeg was. Wat was het gevolg? Dat ik bijvoorbeeld mezelf met mijn bedrijf lange tijd niet liet zien. Het was ten slotte niet goed genoeg om mezelf te laten zien.

Ik was bang om niet aan de verwachtingen van anderen te kunnen voldoen. Ik was bang dat ik door de mand zou vallen en dus dat ik niet zo goed zou zijn, als dat ik en anderen zouden denken. Ik was bang dat ik mezelf voor schut zou zetten.

Ik realiseerde me dat het absoluut geen zin heeft om zo lang door te gaan zonder echt de volgende stap te zetten, want daardoor zette ik me vast in een situatie waarin ik niet wilde zitten, namelijk een bedrijf die niet functioneerde en niet groeide. Daarom ging ik voor mezelf op onderzoek uit waar dit nou vandaan komt. Want, als ik weet waar het vandaan komt, dan kan ik ermee aan de slag gaan.

Waar kwam ik achter? Ik kwam erachter dat het voor mij te maken had met een gevoel van veiligheid. Ik voelde me niet veilig genoeg. En ik hield dat gevoel van onveiligheid in stand. Ik geloofde namelijk dat ik me beter onveilig kon voelen, zodat ik niet op hoefde te staan, niet mijn kop boven het maaiveld uit steken, zodat ik niet kon falen. En dat zou mij dan een gevoel van veiligheid op moeten leveren, omdat ik dan niet zou falen. Dit klopte natuurlijk niet, want dan manier waarop ik het aanpakte, gaf me een vervelend gevoel. Wat ik dus wilde bereiken (een gevoel van veiligheid) werkte dus totaal niet door de manier waarop ik het aanpakte.

Zo kwam ik er dus achter dat me veilig voelen heel belangrijk voor mij was. En dus stelde ik mezelf de vraag: ‘Hoe kan ik mezelf veilig voelen?’ De antwoorden kwamen vanzelf:

  • Mediteren
  • Goed voor mezelf zorgen
  • Genoeg water drinken
  • Meer dan genoeg groente en fruit eten
  • Mijn ochtendroutine uitvoeren
  • Genoeg bewegen
  • Positieve affirmaties opnoemen
  • Visualiseren
  • Elke dag opschrijven waar ik dankbaar voor ben
  • Elke dag opschrijven welke successen ik vier.

En zie hier het resultaat… ik laat mezelf en mijn bedrijf zien en ik groei, zowel zakelijk als privé.

Herken jij dat? Dat het altijd beter kan? En dat jou dat juist niet helpt? Ga dan nu aan de slag met dat gevoel en vraag het gratis ebook “Leef vanuit jouw hart in 10 stappen” aan.