Het gaat zo goed. En toch knaagt er iets.

Maar wat dan? En hoe? En waarom?

In de avond schrijf ik regelmatig in een notitieboekje om op te schrijven hoe de dag was gegaan en vooral wat er allemaal goed ging. Ik schreef laatst bijvoorbeeld dat ik me die dag energiek had gevoeld. Ook tijdens de twee coachingsgesprekken en de Reiki-behandeling die ik die dag gaf. Het maakte me erg blij dat het zo goed ging. Ik wist ook niet precies wat ik op wilde schrijven. En toen schreef ik dat er toch iets knaagde. Maar wat dan?

En toen kwam het naar boven…

“Dat ik niet goed genoeg ben.”

“Dat ik nu het dikst ooit ben.”

Vooral over dat dik zijn knaagde er iets. Ik dacht bij mezelf ‘dat wil ik niet’. En tegelijkertijd stribbelt er een deel in mij, een gevoel tegen, terwijl ik denk dat ik het niet wil. Wil ik het dan wel? En waarom? Dus daar ging ik verder over schrijven…

Als ik dik ben, laat ik mezelf niet zien. Dan schieten mensen me in ieder geval niet in mijn gezicht af en dan kan ik het niet fout doen. Dan blijft iedereen mij aardig vinden. Boink. Midden in mijn gezicht, op papier, kwam naar boven wat mijn issue was. Dat was niet mijn gewicht, maar het me niet durven laten zien. Het kwam nu bij mij naar boven naar aanleiding van mijn gewicht, maar het kan ook naar aanleiding van iets anders naar boven komen. Herken jij dat? Dat je je liever ergens achter verschuilt, zodat je iets anders niet hoeft te doen, zoals jezelf laten zien?

Ik ging hierop door. Wat heb ik dan nodig om mezelf te durven laten zien? Ik schreef verder:

“Voelen vanbinnen wat ik daadwerkelijk mag laten zien en me daar veilig bij voelen. Waardoor voel ik me niet veilig? Doordat ik niet in contact ben met mezelf. Hoe kom ik in contact met mezelf? Door te mediteren, affirmeren en naar buiten te gaan. Mijn intentie voor morgen is om in het hier en nu te zijn en mezelf een gevoel van veiligheid te geven.”

Door mezelf deze vragen te stellen kwam er veel duidelijkheid en veel naar boven. Dus je raad al wat ik de volgende dag heb gedaan? Mediteren, affirmeren en naar buiten gaan. En dat gaf me een gevoel van rust. En dat gevoel van rust zorgde voor een gevoel van veiligheid.

Zoals je ziet, helpt het stellen van de juiste vragen. Wil jij ook een start maken met meer duidelijkheid en meer rust en vertrouwen?

Begin dan met het gratis ebook “Leef vanuit jouw hart in 10 stappen”.