Heb jij ook wel eens dat gevoel dat je vast zit en maar niet vooruit komt?

Ik heb daar heel vaak last van gehad en een heeeeele lange tijd heb ik daar geen last meer van gehad. Dat was zo fijn! Tot een paar dagen geleden… toen had ik weer het gevoel dat ik vast zat in een uitzichtloze situatie en absoluut niet wist hoe ik daaruit kon komen.

Waarom heb ik dat gevoel van vastzitten op zo’n moment? Ik ging daarover nadenken en vooral erover schrijven. Dat helpt mij om zaken duidelijk te krijgen. Ik deel hier een stukje van wat ik die avond opschreef.

“Ik voel me weer eens vast zitten. Waarom? Omdat het niet zo snel vooruit gaat als ik zou willen. Ik ga dan forceren en dat werkt niet. Dat heb ik te accepteren, dat de snelheid waarmee ik en mijn ideeën zich ook daadwerkelijk manifesteren niet in mijn controle ligt en dat ik dat mag loslaten. Ik mag wennen aan mijn idee, mijn idee mag wennen aan mij en de mensen om mij heen mogen ook wennen aan mijn idee. Dankjewel voor het inzicht. Hoe doe ik dat dan? Daar heb ik hulp bij nodig. Van wie? Van onder andere mijn businesscoach en ik vraag weer eens een Reiki-behandeling aan bij iemand anders.

En die behoefte aan controle…? Er is al zoveel buiten mijn controle gebeurd, dat ik dat niet meer wil. Hoe laat ik de controle los? Door te mediteren. Door te vertrouwen. Door te vragen, te kijken naar wat er nu al wel is. Helpen jullie mij om die controle weer los te laten?

En terwijl ik dit schrijf, irriteer ik me? Waaraan? Teveel prikkels en het is al laat. Zo krijg ik te weinig slaap. Daar ga ik weer, controle, controle, controle. Fuck controle. Dankjewel Fred (mijn little voice) voor het delen. Ik kies nu voor liefde, vertrouwen, Zijn en positiviteit.”

En toen ging ik lekker slapen. Hoe werkt dat bij jou? Wat doe jij als jouw little voice de overhand neemt? Als je alles het liefst onder controle wilt houden? Wat helpt jou dan om dit om te draaien? Heb je daar al hulp bij?

Zo niet, meld je dan nu aan voor het gratis ebook “Leef vanuit jouw hart in 10 stappen”.