Die maandelijkse periode toch…

Die maandelijkse periode toch… de hormonen gieren dan door mijn lijf. En soms lijkt het alsof alles wat ik tot dan toe heb gedaan om mezelf te ontwikkelen in één klap niet meer helpt en ook teniet wordt gedaan. Ik kan me soms best down voelen. Het lukt dan allemaal niet meer en ik weet dan ook even niet meer hoe ik het om kan draaien. Herken je dat?

Ik wil het dan ook juist zo ontzettend graag veranderen, omdat ik me niet zo vervelend wil voelen. En daarmee blijf ik er tegenaan schoppen, trappen en slaan en daardoor komt het des te harder terug, dat gevoel. Herken je dat ook nog?

Inmiddels heb ik gelukkig ook de zachtere benadering ontdekt en gemerkt dat me dat veel verder brengt. Ik kan er in liefde naar kijken en mezelf geven wat ik nodig heb, bijvoorbeeld een lekkere warme douche of met een kopje warme thee met een dekentje op de bank gaan zitten en een serie kijken. Is daarmee het gevoel weg? Nee, dan is het niet meteen weg, maar…. het gevoel is wel zoveel minder heftig, dan wanneer ik er tegenaan schopt. En vaak is het gevoel wel eerder weg.

Dus ik geef mezelf voortaan wat ik nodig heb, in plaats van alleen maar dingen doen en door en door en doorgaan.

Hoe doe jij dat? Hoe zorg jij goed voor jezelf? Zet de eerste stappen om beter voor jezelf te zorgen door het gratis ebook “Leef vanuit jouw hart in 10 stappen” te downloaden en aan de slag te gaan.