Bedenk jij ook van die doemscenario’s?

Als ik voorheen wel eens een berichtje van een collega of van mijn leidinggevende kreeg, omdat ze me over iets wilde spreken, ging er een stemmetje door mij heen die zei “Zie je, je hebt iets niet goed gedaan en daarom willen ze je spreken over het werk.”

Ohhh, wat kon ik mezelf hier gek mee maken en veel stress en bange gevoelens bezorgen. En waarom? Waarom dacht ik die dingen?

stress

Ik dacht die dingen, omdat ik zelf bijna altijd vond dat ik het niet goed genoeg deed. En ik kon voor mezelf ook niet bedenken wat dan goed genoeg was. Daarom was ik al snel bang dat een ander het niet goed genoeg zou vinden en popte deze gedachte op als ik zo’n bericht kreeg.

Mag jij raden hoe vaak het me gebeurde dat een collega of mijn leidinggevende niet tevreden was over hoe ik iets had gedaan. Hoe vaak denk je?

Nou…. Als ik er nu over nadenk, kan ik me niet één keer herinneren dat, na zo’n appje, iemand wilde zeggen dat ik het niet goed had gedaan. Dus al die stress die ik bij mezelf veroorzaakte, was ook nog eens stress gebaseerd op iets wat totaal niet waar was.

Met andere woorden ik had in mijn hoofd al meteen een doemscenario gecreëerd, waar ik misschien wel twee dagen last van had. En achteraf valt het totaal mee en ging het soms zelfs over dat ik iets goed had aangepakt.

Wil jij ook het denken in van die doemscenario’s doorbreken? Zodat je jezelf zoveel minder stress en zoveel meer rust geeft? Zet dan nu de eerste stappen door het gratis ebook “Leef vanuit je hart in 10 stappen” aan te vragen en te downloaden.