Wil jij het anders doen, maar weet je niet hoe?

Wil jij ook heel graag iets bereiken of het anders doen, maar weet je niet hoe of heb je het gevoel dat je op de één of andere manier tegengehouden wordt?

Als dat zo is, dan kan dat te maken hebben met jouw familiepatronen. We zijn allemaal loyaal aan onze ouders. Of we ouders hebben waar we blij mee zijn of niet. Dat is iets wat op onbewust niveau zo werkt. Onze ouders hebben ons namelijk het leven geschonken. Je zal altijd de kind van jouw ouders blijven, of je dat nou wilt of niet. Als jij één van je ouders of allebei jouw ouders afwijst, dan wijs je een deel van jezelf af. Je bent immers 50% jouw vader en 50% jouw moeder. Dit zit in jouw DNA.

Doordat we zo verbonden zijn met onze ouders en ons familiesysteem doen we vaak de dingen op dezelfde manier. Herinner jij je dat je als kind tegen jouw ouders zei dat je nooit zo tegen jouw eigen kinderen zou doen? En merk je nu ook dat je vaak juist dezelfde dingen doet? Dat zijn kleine voorbeelden van hoe jouw familiesysteem werkt. Wat jij laat zien heb jij van jouw ouders geleerd. En wat jouw ouders lieten en laten zien, hebben zij weer van hun ouders geleerd en zo verder. Logisch dus dat wij het op dezelfde manier doen, want zij zitten in ons DNA en als kind hebben wij van hen geleerd door hen na te doen.

Logisch dus dat, als wij iets op een andere manier willen doen, dat het ons niet altijd lukt, omdat we loyaal zijn aan onze ouders en ons familiesysteem. Je wilt het anders doen, maar je hebt het gevoel dat je tegengehouden wordt. Dat kan verschillende oorzaken hebben en een deel van de oorzaak kan liggen in jouw familiesysteem. “Zo doen we dat hier niet (in deze familie).” Herken je dat?

Wat kun je nu dan doen om verder te komen? Er hard tegenin gaan en zo hard werken om te bewijzen dat je het anders gaat doen dan je ouders heeft totaal geen zin. Dan put je jezelf uit. En hoe harder je ertegen vecht, hoe harder het naar je terugkomt. Wat werkt dan wel? De eerste stap is bewustwording. Heeft dit te maken met een familiepatroon? Kijk ernaar vanuit liefde en niet vanuit wrok. Bedenk dat jouw ouders onbewust de dingen hebben gedaan op hun manier, waarvan zij dachten dat dat de beste manier was. En als ze vervelende dingen hebben gedaan, bedenk dan dat ze dit deden vanuit onmacht en niet om jou te belasten. Bedank jouw ouders voor alles wat ze voor je hebben gedaan. En vergeef ze, als je dat nu al lukt. Dit hoef je niet tegen hen te zeggen, je kan dit ook in gedachten tegen jezelf zeggen. Bedank ze voor alles en geef aan dat je hen respecteert. Vertel jouw ouders in gedachten dat je in deze situatie jouw eigen keuze maakt en jouw eigen weg kiest. En doe dit alles in liefde.

Wil je het anders doen en wil jij jouw doelen bereiken, vanuit liefde? Zet dan nu de eerste stappen door het gratis ebook “Leef vanuit je hart in 10 stappen” aan te vragen en te downloaden.