Voel jij verbinding met anderen?

Heb jij soms het gevoel dat je met niemand in jouw directe omgeving verbinding voelt? Misschien heb je wel het gevoel dat niemand hetzelfde over het leven denkt als jij. Misschien heb je wel het idee dat jij de dingen anders ziet dan veel mensen in jouw omgeving. Voel je je daardoor een beetje het zwarte schaap in jouw familie of in jouw vriendenkring? Voel jij echte, oprechte verbinding met anderen? Of voelt de verbinding alleen als een familieverbinding of als een verbinding/contact vanuit gewoonte?

En wat is werkelijke verbinding eigenlijk? Ik geloof dat echte verbinding ontstaat, als we onszelf werkelijk laten zien. Het is, naar mijn idee, contact tussen de diepere laag van het ene Ik en de diepere laag van het andere Ik. Daarbij laat je zien wat jou werkelijk drijft en motiveert en wat werkelijk bij jou past. En man, wat is dat retespannend om jezelf echt te laten zien. Ik herken het 😉

En ik voel en merk ook het verschil als de verbinding er echt is, want pas dan voel je je echt veilig en echt jezelf.

Hoe doe je dat dan? Werkelijke verbinding me de ander begint bij werkelijke verbinding met jezelf. En werkelijke verbinding met jezelf begint met accepteren van jezelf, met al je mooie en minder mooie kanten. En accepteren van jezelf begint met jezelf vergeven voor eventuele ‘fouten’ die je hebt gemaakt. Je hebt in het verleden nou eenmaal dingen aangepakt op een manier die je nu misschien anders zou doen. En je gaat waarschijnlijk dingen in de toekomst op een manier aanpakken, waarvan je later bedenkt dat je dat wel anders had willen doen. Je kunt jezelf daarvoor blijven straffen en er dus in blijven hangen. OF je vergeeft jezelf, je geeft jezelf de liefde die je nodig hebt en je gunt jezelf de ruimte om het anders aan te pakken.

Wil jij ook verbinding met jezelf? Zodat je een betere verbinding met anderen aan kunt gaan? Zet dan nu de eerste stappen door het gratis ebook “Leef vanuit je hart in 10 stappen” aan te vragen en te downloaden.