Wil jij jouw leven lijden of wil jij jouw leven leiden?

stress

Waar zou ik je graag voor willen behoeden? Ik wil je heel graag behoeden voor door het leven gaan als een soort zombie of als een soort robot. Een leven waarbij je niet bewust leeft, maar vooral leeft om te werken. Een leven waarbij je keuzes maakt alleen maar vanuit jouw verstand, vanuit jouw ego, vanuit zekerheid, waardoor je niet doet waar je blij van wordt en je je laat lijden (ja, bij deze is dat lijden met een lange ij).

Ik wil je motiveren en stimuleren om te kiezen voor een leven waarbij jij leidt, met de korte ei. Als je een leven hebt, waarbij je lijdt met de lange ij, dan kun je je misschien wel indenken dat dat geen fijn leven is. Als je de overstap maakt naar een leven waarbij jij leidt met de korte ei, dan zie je misschien al wel het verschil. Hoe fijn is het als je dat kunt bereiken?

Ik heb daar wel even over gedaan om dat te bereiken en ik merk dat ik soms nog trap in mijn eigen valkuil(en) en oude patronen en pijntjes, waardoor ik van leiden naar lijden ga. Ik merk dan dat ik vooral op de automatische piloot de dingen doe en dat mijn verstand vooral de keuzes maakt, in plaats van een combinatie tussen mijn gevoel en mijn verstand. En dat doe ik helemaal zelf. Daar ben ik me heel erg van bewust. Hoe doe je dat? Zorgen voor een leven leiden met een korte ei?

Uiteraard kun je dat op heel veel verschillende manieren doen en alles begint bij bewustwording. Ben je bewust van hoe jouw leven nu is, wat voor leven jij graag wilt en wat jou ervan weerhoudt om dat leven te leiden. Vanuit die bewustwording kun je hele concrete stappen maken om bijvoorbeeld meer balans te creëren tussen jouw gevoel en jouw verstand, waardoor je steeds meer dat gaat doen waar je blij van wordt. Sta dus eens even stil. Stop met hollen. Stop met rennen. Stop met moeten. Heel even maar, doe het nu even, twee minuutjes……

Wat wil JIJ? Welk lijden wil jij stoppen? En hoe wil jij jouw leven leiden? Sta daar deze week eens bij stil, echt stil, helemaal stil, en kijk wat er bij jou boven komt.

En wil je hier samen mee aan de slag? Elke eerste woensdag van de maand verloot ik een gratis coachingssessie. Stuur me e-mail (info@coachingspraktijkvannoije.nl) wat jij graag met de coachingssessie wilt bereiken en wie weet win jij de coachingssessie de eerstvolgende maand.
Mijn praktijkruimte is in Tilburg. Je kunt daar naartoe komen en als je verder weg woont, dan doen we de coachingssessie via Skype.

Wil jij direct aan de slag? Meld je dan nu aan voor de gratis Facebook community ‘Meer balans, minder stress’ en krijg gratis tips, inspiratie en motivatie om aan de slag te gaan door hier te klikken.