Wat is jouw reden van bestaan?

Mijn reden van bestaan is ‘Mensen helpen meer vanuit hun hart te leven’. Dat is meteen ook de missie van mijn bedrijf. Ik vind het zo fijn om dat te weten, want dat maakt het voor mij makkelijker om keuzes te maken. Zeker in mijn bedrijf vind ik dat fijn. Alles wat ik ontwikkel en doe, is erop gericht om mijn missie, mijn reden van bestaan, te leven. Wat is jouw reden van bestaan?

Een aantal jaren deed ik maar wat. Ik wist niet wat ik wilde. Ik voelde me gevangen en tegelijkertijd voelde ik niet veel. Ik voelde geen pieken en dalen, het voelde vlak. Ik zat niet lekker in mijn vel. Ik wist niet wat ik wilde. Ik wist niet waar ik heen wilde. Ik dacht het te weten en eigenlijk wist ik het niet. Ik hield rekening met anderen en minder met mezelf. Ik was bang dat mensen me raar vonden.

Totdat ik begon aan de NLP Practitioner en daarna de NLP master. Totdat ik steeds dichter bij mezelf, mijn kern, kwam. Totdat ik me weer echt in contact ging voelen met mezelf en met wat ik wilde. Totdat ik weer meer (zelf)vertrouwen kreeg en totdat weer langzaam maar zeker duidelijk werd wat mijn reden van bestaan is. Zeker ook de Reiki I en Reiki II cursus die ik volgde, heeft hier een grote bijdrage aan geleverd. Mijn missie: Mensen helpen om meer vanuit hun hart te leven. En dan is het natuurlijk belangrijk dat ik begin bij mezelf. Hoe doe ik dat dan?

Ik zorg voor een balans. Een balans tussen werken en tijd voor mezelf. Een balans tussen bezig zijn en rust, mediteren en mezelf Reiki geven. Voelen wat ik echt wil. Tijdens de meditatie aan mezelf vragen wat ik echt wil en wat ik op dit moment nodig heb en dat ook daadwerkelijk doen en aan mezelf geven. Tijdens de meditatie nieuwe ideeën boven laten komen, omdat ik dan de rust heb. Nieuwe ideeën waar ik zo blij en enthousiast van word. En ook het vertrouwen uitspreken dat ik kan bereiken wat ik wil bereiken. Affirmaties elke dag opnieuw herhalen en zien dat het waarheid is geworden.

Misschien is het boek ‘Big Five for Life’ iets voor je om te lezen als je meer wilt weten over jouw reden van bestaan. Mijn reden van bestaan ontdekken, gebeurde ook niet van de één op de andere dag. Dat heeft meerdere meditatiesessies, NLP-trainingen, Reiki-cursussen en het opruimen van ‘shit’ uit mijn verleden geduurd, voordat dit helder werd. En mogelijk verandert het nog iets meer en wordt het nog wat scherper naarmate ik weer verder kom in mijn eigen proces. Dat zou kunnen. En voor nu helpt dit mij om keuzes te maken, te doen wat bij mij past en waar ik blij van word. Wat is jouw reden van bestaan? Waar word jij blij van? Waar werd jij als kind blij van? Wat deed jij als kind heel graag? Waar droomde je van als kind? Wie weet, krijg je zo al wat meer informatie.

In balans zijn helpt voor mij om mijn reden van bestaan helder te hebben en houden en me daarop te richten. Wil jij ook meer balans creëren en minder stress ervaren? Meld je dan nu aan voor de gratis Facebook community ‘Meer balans, minder stress’ door hier te klikken.