Hoe stimuleer ik het zelfgenezend vermogen van mijn lichaam?

Hoe bijzonder is het dat, als we vallen en een wondje hebben, ons lichaam direct aan het werk gaat en direct start met helen. Dat vinden wij de normaalste zaak van de wereld en we doen er verder niets mee. Als ons lichaam dat daar al doet, dan zal het lichaam dat ook met andere dingen doen. Waarom zetten we dit niet nog meer in? In deze blog wil ik je (voor een klein deel, want er is heeeel veeeel meer over te zeggen) meenemen in het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Afgelopen week ging ik vier dagen naar Porto met mijn schoonfamilie. Tijdens de vlucht daar naartoe luisterde ik de podcast van Thijs Lindhout met Henk Fransen. Hij is een arts die veel onderzoek doet en heeft gedaan naar alternatieve geneeswijzen en het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Wat was ik onder de indruk van dit interview en van de visie van Henk Fransen op het lichaam en vooral dat we ons lichaam kunnen helpen zelf te genezen.

Ik sluit me volledig bij Henk Fransen aan dat het belangrijk is dat de reguliere geneeskunde en alternatieve geneeskunde veel meer mogen samenwerken. Het beste van twee werelden. Waarom doen we dat nog niet? Waarom moet dat gesplitst zijn? Waarom kunnen wij in de Westerse wereld niet meer openstaan voor de Oosterse geneeswijze bijvoorbeeld? Waarom denken wij vaak dat we superieur zijn aan de ander? Is het een kwestie van ego? Dat vind ik zo jammer. En gelukkig zie ik steeds meer mensen die ervoor open staan en zich openstellen.

Ook ik heb last van mijn ego. Vinden andere mensen me wel leuk? Vinden andere mensen me niet gek? Zou ik dat nou wel doen? Is dat wel verstandig? Klopt dat allemaal wel? Is het niet te zweverig?
Daarmee zet ik mezelf vast. En als ik mezelf vastzet, kan ik mezelf niet verder ontwikkelen. Dan zet ik mezelf op een aantal niveaus volgens Henk Fransen vast. En daarmee blokkeer ik mijn gezondheid en het zelfgenezend vermogen van mijn lichaam. Dat is toch jammer. En ik kan er zelf iets aan doen.

Ik geloof dat we nog zoveel te leren hebben in de (alternatieve) geneeskunde, hoe ons lichaam werkt, hoe we beter voor onszelf kunnen zorgen en hoe we dat zelfgenezend vermogen van ons lichaam in kunnen zetten. Zoals ik op het begin van deze blog al aangaf, hoe bijzonder is het eigenlijk dat ons lichaam zichzelf heelt als wij een wond hebben. Dat doet het lichaam zelf en wij vinden dat de normaalste zaak van de wereld. Als ons lichaam dat al doet, dan kan het vast en zeker nog zoveel meer, als wij ons lichaam op de juiste manier stimuleren.

Henk Fransen geeft aan dat ons zelfgenezend vermogen bestaat uit vijf niveaus. Als je ervoor zorgt dat die vijf niveaus gezond zijn, dan kan jouw lichaam heel veel hebben en zichzelf genezen.
De vijf niveaus zijn lichaam, voelen, denken, relatie en ziel. Henk Fransen kan hier zelf veel meer over vertellen. Op zijn website staan talloze video’s, dus wil je daar meer over weten, kijk dan op:
https://genezendvermogen.nl/versterk-het-zelf-genezend-vermogen-op-5-niveaus-henk-fransen-deel-1/

Wat wil ik nou met deze blog? Ik wil je aangeven wat ik tot nu toe al doe en ik wil je inspireren om er meer over te weten komen, zodat ook jij deze natuurlijke manier kunt gebruiken om jezelf beter en gezonder te voelen. Ik ben al enige tijd bezig met regelmatig een ademhalingsoefening te doen. Ook mezelf Reiki-behandelingen geven, helpt mij om mijn lichaam te ondersteunen bij het goed houden van mijn gezondheid en het zelfgenezend vermogen van mijn lichaam. Wat heb ik tot nu toe gemerkt? Ik merk dat ik meer in het hier en nu kan leven. Ik merk dat ik me soms wat minder prettig voel en dat ik dan denk dat het iets is wat eruit moet. Ik ben milder naar mezelf geworden en mijn gevoelens mogen er zijn. Dat maakt dat ik me sneller beter voel, omdat ik het accepteer en ik vertrouw erop dat ik me weer beter zal voelen. Acceptatie helpt mij echt heel erg. Daarnaast spreek ik regelmatig affirmaties uit om ervoor te zorgen dat ik een positieve mindset heb en vertrouwen voel. Dat zijn de zaken waar ik nu mee bezig ben. De volgende stappen komen daarna, als dit nog meer vanzelf gaat. Dit alles geeft mij meer balans, rust en vertrouwen. Ik voel me goed. Hoe is dat voor jou?

Wil jij meer rust, balans en vertrouwen ervaren? Meld je dan nu aan voor de gratis Facebook community Meer balans, minder stress door hier te klikken.