Wat levert het volgen van een coachingstraject jou op?

In deze blog vertel ik je wat het jou oplevert als je een coachingstraject volgt. Ik laat je dus zien wat de voordelen zijn. Misschien helpt dat jou in het maken van een keuze of je het wel of niet wilt en of het jouw geld waard is.

Een goede coach werkt oplossingsgericht

Als je een coachingstraject volgt, ga je kijken waardoor het komt dat het nu niet lekker gaat. Je gaat naar de oorzaak kijken en tegelijkertijd werkt coaching vooral oplossingsgericht. Je gaat kijken hoe je, in het hier en nu, jouw probleem op kunt lossen of jouw situatie kunt verbeteren. Daarbij is het soms nodig om naar het verleden te kijken. Situaties waar je keer op keer tegen aanloopt, maak je in een coachingssessie helder. Je krijgt direct handvatten en gaat meteen over tot actie.

Je zit lekkerder in jouw vel

Door het volgen van een coachingstraject en door het zien van direct resultaat, zit je al snel lekkerder in jouw vel.

Coaching biedt snel resultaat

Door de coaching ga je direct over tot actie en heb je snel resultaat. Dingen waar je al jaren tegenaan loopt, maak je in een coachingstraject overzichtelijk en duidelijk. Daardoor ervaar je meer rust, omdat er meer overzicht komt. Dat maakt dat je weet wat jou te doen staat. En soms helpt het alleen al om erover te praten.

Coaching zorgt voor duidelijkheid

Tijdens het coachingstraject zet je alles op een rijtje en ontdek je wat jou tegenhoudt om lekker in je vel te zitten of te doen waar je blij van wordt. Je ontdekt wat je wel wilt en je ontdekt wie jij wilt zijn. Je krijgt inzichten in jouw eigen (voor)oordelen en in jouw negatieve gedachten die jou belemmeren. Je krijgt dus veel inzicht, wat duidelijkheid geeft.

Negatieve gedachten blijvend ombuigen naar positieve gedachten

In een coachingstraject ontdek jij welke negatieve gedachten jou tegenhouden. Je gaat hier direct mee aan de slag om deze om te buigen naar positieve gedachten. Als coach werk ik ook met het onbewuste, waardoor je deze negatieve gedachten blijvend ombuigt naar positieve gedachten. Je gaat namelijk aan de slag met diepgewortelde (negatieve) overtuigingen. Zodra je weet welke dat zijn en zodra je deze hebt omgebogen (op bewust én onbewust niveau), dan boek je blijvend resultaat. Dan ontstaat er ruimte om het anders te doen.

Coaching biedt jou steun

Door een coachingstraject te volgen, ervaar je steun en hoef je het niet alleen te doen. De coach steunt jou in wat je wilt doen.

Volledig vertrouwelijk en oordeelloos

Elk gesprek is volledig vertrouwelijk. Dit geeft je de ruimte en rust om in een veilige omgeving naar jezelf te kijken en jezelf te laten zien. Ik als coach kijk oordeelloos naar jou. Het heeft voor mij geen zin om te oordelen over jou. Het helpt jou en mij meer als ik oordeelloos naar jou kijk en het beste in jou naar boven haal door jou vragen te stellen en jou het antwoord zelf te laten ontdekken.

Coaching helpt jou om meer en/of een nieuwe balans te vinden

Door middel van coaching kun je weer (een nieuwe) balans vinden en creëren, zodat je minder stress hebt, je goed voelt en zelfvertrouwen ervaart.

Wil je nu al meer balans en minder stress? Meld je dan nu aan voor de gratis besloten community op Facebook Meer balans, minder stress door hier te klikken.