Duiken als onderdeel van leven vanuit mijn hart

Pas geleden ging ik met mijn vriend op duikvakantie, naar Egypte. Wat was ik blij dat ik weer kon duiken! Heerlijk vind ik het. Gewichtloos en tijdloos ‘ronddobberen’. Op visite bij de vissen en alle andere mooie wezens en de omgeving onder water. Daar zijn zoveel dingen die ik nog nooit met het blote oog heb gezien. Ik blijf me verwonderen, telkens als ik weer onder water ga. Ik vind het fantastisch. Dit is voor mij echt een onderdeel van leven vanuit mijn hart en datgene doen waar ik blij van word.

Onder water kan ik niet snel gaan (wat ik in het dagelijks leven wel graag doe, wat me niet altijd helpt). Dat gaat gewoon niet. Het is belangrijk dat ik meega op het ritme van het water. Als ik sneller beweeg, dan gaat mijn zuurstof sneller op en kan ik dus korter genieten van het onder water zijn. Hoe jammer is dat? Onder water zie ik direct het resultaat als ik rustiger aan doe. De vissen komen naar me toe. Ik kan langer met mijn zuurstoftank doen, dus ik kan langer onder water blijven. Boven water vind ik het iets minder makkelijk om het directe resultaat van rustig aan doen, te zien. En toch weet en voel ik dat het beter voor me is om regelmatig rustig aan te doen. Om stil te staan bij wat er allemaal al wel is. En om mijn rust te pakken en te vertragen. Want ook in rust doe ik juist zoveel, ook al zie ik daar niet direct resultaat van. Rust levert mij vertrouwen op. En vertrouwen is voor mij het belangrijkste. Als ik vanuit vertrouwen keuzes maak, dan zie ik de mogelijkheden en ook hoe ik dat kan bereiken. Dan ligt de wereld voor mij open. Daarnaast heb ik al vaak mogen ervaren dat mijn (goede) ideeën vaak ontstaan op momenten dat ik rust neem of bijvoorbeeld ga hardlopen of douchen. Daarnaast kan ik meer hebben en kan ik langer doorgaan, als ik op tijd rust pak. Dat levert het mij dus op, ook al zie ik geen direct en concreet resultaat.

Wat een mooie leerschool is dat duiken toch voor me 😊 Telkens weer. En tussendoor vergeet ik het helaas soms weleens. Daarom pak ik regelmatig foto’s van het duiken er weer bij. Om mezelf eraan te herinneren dat rustig aan doen me juist zoveel brengt. En het lukt me steeds beter, gelukkig. 😊

Hoe doe jij dat? Hoe creëer jij voor jezelf rust/balans? En hoe herinner jij jezelf eraan wat je nodig hebt?

Ik ben benieuwd. Laat je het me weten?

En wil je zelf aan de slag met meer rust en meer balans. Download dan nu de gratis oefening ‘Weten wat jij wilt’, want als jij weet wat jij wilt en je weet welke richting je op wilt, dan zet jij de eerste stap voor meer rust en balans. Klik hier om je aan te melden voor de gratis oefening.