Leef vanuit jouw hart

Al van kleins af aan hield ik rekening met verwachtingen van anderen. Bij alles wat ik deed, hield ik er rekening mee of het wel goed genoeg was, of mensen me raar zouden vinden, of het wel paste binnen het plaatje van andere mensen. Daardoor voelde ik me vaak een onzeker, klein meisje. Ik verstopte me, liet mezelf niet zien en daardoor had ik regelmatig een vervelend gevoel in mijn buik. Ik maakte me kleiner, in mijn lichaamshouding en zei niet wat ik dacht of wat ik graag wilde. Zelf toen ik ouder werd, bleef dat nog en werd het misschien nog wel erger.

Er waren gelukkig ook momenten dat ik echt voor mezelf koos, voor wat voor mij goed voelde. Zo koos ik er zelf voor, op mijn negentiende, om op mezelf te gaan wonen. Zo koos ik er zelf voor om op mijn tweeëntwintigste een jaar in Amerika te gaan wonen en werken als au pair. Zo koos ik er zelf voor om een eigen bedrijf te starten en meer mijn hart te gaan volgen. Zo koos ik er recentelijk voor om mijn baan in loondienst op te zeggen, omdat dit niet meer paste. Zo zijn er gelukkig nog meer dingen waarbij ik bewust voor mezelf koos.

Tegelijkertijd bleef er een stemmetje op de achtergrond spelen bij het maken van keuzes. Zo wilde ik bijvoorbeeld al langere tijd een Reiki cursus volgen. Dit stelde ik eerst uit, omdat ik bang was voor de reactie van anderen. Ik was bang dat ze me raar vonden, een zweefteef. Gelukkig weet ik nu wat ik kan doen om voor mezelf te kiezen. Inmiddels heb ik de Reiki I cursus en Reiki II cursus afgerond en voel ik me helemaal thuis.

Het voelt zoveel beter als ik kies voor mezelf, voor wat ik belangrijk vind en wat ik graag wil. Het voelt zoveel beter als ik keuzes maak vanuit mijn gevoel. Net zoals het opzeggen van mijn huidige baan in loondienst. Daar heb ik lang mee gewacht, omdat ik bang was voor de reactie van anderen en omdat ik graag financiële zekerheid had, elke maand een vast bedrag op mijn rekening gestort krijgen.

Inmiddels weet en ervaar ik ook het verschil als ik kies voor wat daadwerkelijk goed voelt en bij mij past. Het klopt dan gewoon. De energie stroomt dan. Ik kom in een positieve flow en alles gaat goed. Het lijkt dan alsof ik energie voor drie heb. Zo fijn is dat. Steeds meer kies ik daarvoor. Steeds meer leef ik vanuit mijn hart. En jou helpen om ook meer vanuit jouw hart te leven, dat is mijn passie en daar zet ik mij graag voor in. 26 mei start ik de gratis challenge Van droom naar werkelijkheid, waarbij ik jou help om de eerste stappen te zetten richting jouw droom, jouw doel en het leven vanuit jouw hart. Ik coach jou zes dagen lang in een besloten Facebookgroep. Doe je mee? Meld je dan nu aan door op onderstaande link te klikken en jouw gegevens in te vullen.

Meld je hier aan voor de challenge.