Werkt het echt of denk ik dat alleen maar?

In februari heb ik de Reiki 1 cursus gevolgd (wil je weten wat Reiki is? Klik dan hier voor meer informatie). Ik voel wel van alles in mijn handen. De ene keer tintelt het, de andere keer is het warm. Dan tintelen mijn voeten weer. Dan wordt het boven op mijn hoofd heel warm (kruinchakra). Dat voel ik allemaal, dus voel ik dat het echt is. En tegelijkertijd denkt mijn hoofd er anders over. Mijn hoofd trekt het in twijfel. Mijn hoofd vraagt zich af of ik het me misschien wel allemaal inbeeld, omdat ik graag wil dat het waar is en werkt.

Herken je dat? Dat jouw hoofd, jouw gedachten, jouw gevoel in twijfel trekt? Ik herken dat heel duidelijk. Ik geloof namelijk dat er meer is in ons leven dan wij kunnen waarnemen, dat voel ik zo en neem ik soms zo waar. En tegelijkertijd trekt mijn hoofd dat soms in twijfel. Hoe komt dat toch?

Ik kan me best wel laten beïnvloeden door mensen uit mijn omgeving. Niet iedereen in mijn directe omgeving gelooft dat er meer is. Dat vind ik niet altijd even makkelijk. Ik wil namelijk niet dat ze me zien als een zweefteef of als naïef. Daarom verberg ik dat deel (zie mijn vorige blog) voor een aantal mensen en trek ik, wat ik zelf voel en ervaar, wel eens in twijfel. Heb jij dat ook wel eens? Hoe ga jij daarmee om?

Als ik dat in twijfel trek, dan merk ik dat ik me minder prettig voel. Ik twijfel dan aan mezelf, voel me onzeker en vertrouw minder op mijn eigen intuïtie. Inmiddels ben ik erachter dat dit niet voor mij werkt. Hoewel ik dat nog steeds soms zo ervaar, kan ik er wel beter mee omgaan. Voor mij is bijvoorbeeld deze blog een manier om stukje bij beetje mezelf meer te laten zien. Ik hoef het dan niet tegen iedereen persoonlijk te vertellen en mensen die er meer over willen lezen, die kunnen dat doen. Wat ik ook doe, is iedere dag mediteren en iedere dag de zelfbehandeling van de Reiki uitvoeren. Ik merk dat ik me daardoor rustiger voel en meer energie heb. Ik voel me meer in balans als ik dat in de ochtend doe. Voor mij werkt het dus wel, dus hoezo zou ik daarover twijfelen? En dat is dan waar ik mijn aandacht naar richt. Het werkt voor mij. Ik zeg vaak dat het mij niet uitmaakt hoe het werkt als het maar werkt, zolang je geen schade aan jezelf, anderen of jouw omgeving toebrengt. En zo zorg ik ervoor dat ik dichter bij mezelf kom en stukje bij beetje meer vanuit mijn hart kan leven.

Hoe doe jij dat? Dicht bij jezelf blijven en voor jezelf zorgen?

Wil je nou eens ervaring opdoen met Reiki en ervaren wat een of meerdere Reiki-behandelingen voor jou kan doen? Klik dan hier om een afspraak te maken.