5 Redenen waarom ik Wonder Woman zou willen zijn

Welke superheld zou ik willen zijn? Over die vraag heb ik even nagedacht. Alle superhelden zijn namelijk sterk en kunnen slechteriken opsluiten. Daarvoor kon ik niet één specifieke superheld bedenken. Daarom ging ik verder kijken wat de superhelden nog meer bezitten. En toen kwam ik uit op… Wonder Woman. Misschien een beetje cliché, omdat ik zelf een vrouw ben. En toch zou ik wel Wonder Woman willen zijn. Hieronder leg ik je uit waarom.

Kracht
Als eerste is Wonder Woman natuurlijk sterk en bestrijdt ze het kwaad. Ze kan vliegen, wat mij heerlijk lijkt en ik denk dat het me een gevoel van vrijheid zou geven. Ze is snel en heeft scherpe zintuigen, waardoor ze nog beter waar kan nemen. Hoe mooi zou het zijn, als ik dat ook heb. Dan kan ik nog beter de vinger op de zere plek van mijn coachees leggen, dan kunnen we snel naar de kern toe en kan ik hen nog beter en misschien wel effectiever helpen.

Immuun voor illusies en gedachtebeheersing
Het andere mooie aan Wonder Woman vind ik dat ze blijkbaar immuun is voor illusies en gedachtebeheersing. Anderen kunnen haar gedachten niet overnemen. Ik vertaal dat voor mezelf naar, dat ik mijn gedachten niet laat beïnvloeden door negatieve gedachten, door verwachtingen van anderen en door mijn eigen gedachten die soms vervult zijn met angst. Als ik Wonder Woman zou zijn, dan zou ik altijd keuzes kunnen maken vanuit liefde en vanuit wat daadwerkelijk goed is, in plaats van uit angst om te falen bijvoorbeeld. Dat lijkt me zo ontzettend fijn.

Razendsnel kunnen genezen
Wonder Woman kan razendsnel genezen van verwondingen, ziektes en giffen. Dat lijkt me fijn, als je snel geneest. Een dag op bed liggen, omdat ik ziek ben, vind ik niet erg, maar na een tijdje ga ik me toch wel vervelen. Dat zou ik wel graag willen. Of misschien is het beter als ik leer dat ontspanning ook goed is? 😉 En dat het goed is om rust te nemen, als mijn lichaam aangeeft dat het even genoeg heeft gehad. Mmm.. dat is een lastige 😉

Wijsheid
Het allermooiste aan Wonder Woman vind ik nog dat ze van de goden wijsheid heeft gekregen. Soms zou ik wel willen dat ik meer wijsheid had. Daarmee bedoel ik dat ik de wijsheid bezit om telkens te kiezen voor wat goed is en wat klopt, in plaats van te kiezen uit veiligheid. Door die wijsheid is Wonder Woman een meesterstrateeg. Dat kan ik wel gebruiken. Als ik ergens enthousiast over ben, dan begin ik er gewoon aan, terwijl van tevoren een plan bedenken mij misschien wel zou hebben geholpen om het efficiënter en met minder kopzorgen aan te pakken. Dat zou mij meer rust opleveren.

En natuurlijk zou ik  Wonder Woman willen zijn, omdat dat pak haar heel goed staat 😉

Waarom vertel ik je dit?
Wat ik je vertel, is misschien gek. En toch niet helemaal. Want waarom zouden we iemand anders willen zijn? We denken het regelmatig toch? O, moet je die zien, die heeft het veel beter. En… o, die krijgt wel een promotie. Et cetera. Waarom doen we dat? We denken regelmatig dat het gras groener is bij een ander. En als je eens echt, diep van binnen naar jezelf kijkt. Zou je dan echt met iemand willen ruilen? Zo ja, wat zou je dan anders willen? Hoe zou je het anders willen? Zou dat kloppen in jouw leven? En wat is de eerste stap om dat te realiseren?

En toch ben ik wel nieuwsgierig… Welke superheld zou jij willen zijn en waarom?