Waar ben ik bang voor?

Waar ben je bang voor is een vraag die mij gesteld werd. Ik vind het nog niet zo makkelijk om hier antwoord op te geven. Ik vind bang zo’n groot woord. Waar ik misschien wel het meest bang voor ben, is dat mensen mij niet helemaal accepteren wie ik ben en hoe ik denk.

Waar ik bang voor kan zijn, is dat mensen mij zien als een zweefteef. Ik geloof namelijk in leven na de dood, dat we gidsen hebben die ons begeleiden en dat iedereen een hoger doel heeft in het leven. Dat geloof ik en zal ik niet zo snel aan mensen vertellen, omdat ik bang ben dat ze me als naïef zien en een zweefteef die niet met beide benen op de grond staat. Maf toch eigenlijk?

Dan rijst bij mij meteen de vraag.. ben ik dan wel echt mezelf? Ik denk dat mensen vaak een masker dragen om zichzelf te beschermen. Dat doe ik ook. Ik denk dat ik voor een deel mezelf ben en een deel mezelf verberg. Dat deel van mij dat ik meer laat zien, zoals het denken, hoort ook bij mij. Dat maakt mij compleet, samen met het spirituele stuk. Ik presenteer deze delen vaak nog los van elkaar. En nu ik dit typ, vind ik dat gek. Ik geloof namelijk tegelijkertijd dat beide delen bij elkaar horen, gevoel en verstand. En dat ze elkaar aanvullen. Dat maakt mij een compleet mens. Hoe mooi!

Hoe komt het dan dat ik, en met mij meerdere mensen, sommige delen van zichzelf verborgen houden? Dat heeft alles te maken met negatieve gedachten en overtuigingen. Hoe kunnen anderen mij volledig accepteren als ik dat zelf niet doe? Hoe kunnen anderen positief over (delen van) mij denken als ik er zelf nog een negatieve overtuiging over heb?

Wat een mooie inzichten geven deze vraag. Bewustwording helpt mij om te kunnen beslissen om het anders te gaan doen. Daar begint het voor mij. En nu de eerstvolgende stap? Ik ga op zoek naar welke negatieve overtuiging eraan ten grondslag ligt en plaats er een positieve en helpende gedachte/overtuiging tegenover die mij zal helpen om mezelf meer te laten zien.

Hoe doe jij dat, jezelf laten zien? En waar ben jij bang voor?

Ben jij bang om te doen waar je werkelijk blij van wordt? Of weet je niet zo goed hoe je kunt ontdekken waar je blij van wordt? Dan heb ik iets voor je. Klik op de volgende link en download de oefening ‘Weten wat jij echt wilt’ en ga aan de slag. Zet jouw eerste stappen om niet meer te leven vanuit angst, maar vanuit jouw hart.